Verdachte van moord op Sofie Muylle blijft in de cel

© Danut Zuzeac
Laurens Kindt

Alexandru C., de 23-jarige Roemeen die in de cel zit op verdenking van de moord op Sofie Muylle (27) uit Roeselare, is zopas voor de raadkamer in Brugge verschenen. De raadkamer heeft zijn aanhouding verlengd met twee maanden.

Eind juni werd Alexandru C. opgepakt in zijn woonplaats in Roemenië. Na intensief speurwerk van de politie konden ze hem identificeren als de ‘man met de blauwe jas’ die diverse keren opgemerkt werd op camerabeelden die genomen werden op de plaats en tijdstip van het overlijden van Sofie Muylle, eind januari op het strand van Knokke. De man werd uitgeleverd aan ons land, maar houdt zijn onschuld vol. Nochtans werd zijn DNA aangetroffen in het lichaam van Sofie Muylle, wat erop wijst dat de man haar verkracht zou hebben. Hij geeft wel toe dat hij haar gezien heeft op het strand, maar beweert dat Sofie Muylle nog leefde toen hij daar vertrok. Tijdens een test met de leugendetector legde hij volgens het Brugse parket ‘leugenachtige verklaringen’ af. Zijn advocaten trekken dat verhoor echter in twijfel en stellen dat tijdens het verhoor met de leugendetector de verkeerde vragen werden gesteld. Uit het onderzoek zou echter ook gebleken zijn dat Alexandru C. foto’s en filmpjes maakte van Sofie Muylle op het strand. De speurders zouden dat beeldmateriaal gevonden hebben op de computer en gsm van de verdachte, tijdens zijn arrestatie in Roemenië.

Tevreden advocaten

Zijn advocaten kondigden vorige week aan dat ze vandaag aan de raadkamer zouden vragen om Alexandru C. vrij te laten. “Er zit geen bewijs in het dossier dat Sofie überhaupt vermoord werd. Onze cliënt ontkent de verkrachting, maar stel dat hij haar verkracht zou hebben en stel dat hij foto’s en filmpjes maakte, dan is dat nog geen bewijs dat hij haar ook vermoord heeft”, klonk het. Vandaag veranderden de advocaten echter het geweer van schouder. Ze hebben de raadkamer dan toch niet gevraagd om Alexandru C. vrij te laten. “Dat is op dit moment niet belangrijk. Wij hebben onze opmerkingen gegeven en op basis daarvan zullen nu nieuwe onderzoeksdaden gebeuren. Hopelijk zal dit snel duidelijkheid brengen. We zijn heel tevreden”, aldus meesters Pieter Filipowicz en Chantal Van Den Bosch.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier