Verdachte van home invasion in Diksmuide blijft in de cel

De raadkamer in Veurne heeft de aanhouding van twee Serviërs en een Bulgaar met een maand verlengd voor een inbraak in Avelgem. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. De 29-jarige hoofdverdachte zou bovendien in aanmerking komen voor een home invasion in Diksmuide en zeventien andere inbraken.

Het drietal werd op woensdag 20 januari op heterdaad betrapt bij een inbraak in Avelgem. Een alerte buur verwittigde de politie, maar de verdachten probeerden nog te ontkomen. Na een helse achtervolging kon hun voertuig enkele kilometers verderop klemgereden worden in de Vierkeerstraat in Deerlijk.

De Servische hoofdverdachte zou volgens het parket ook in aanmerking komen voor een home invasion op 19 december in Diksmuide. Een 78-jarige vrouw lag te rusten in de slaapkamer toen twee daders via een schuifdeur haar woning binnendrongen. Het slachtoffer werd beroofd van haar ring, horloge en ketting, waarna ze in de kelder werd opgesloten. Ze werd door haar buurman bevrijd.

Gelinkt aan 17 inbraken

Bovendien kan de 29-jarige man wellicht ook gelinkt worden aan 17 inbraken en drie inbraakpogingen. Daarbij hadden de dieven het vooral gemunt op juwelen, geld en elektronica. Sinds augustus 2020 sloegen ze onder andere in Kortrijk, Menen, Spiere-Helkijn, Izegem en Doornik hun slag. Verder onderzoek door de West-Vlaamse Federale Gerechtelijke Politie (FGP) zal moeten uitwijzen of de betrokkenen voor nog meer feiten in aanmerking komen.

De Veurnse onderzoeksrechter heeft de drie verdachten vrijdag aangehouden voor de inbraak in Avelgem en voor lidmaatschap van een dievenbende. Opvallend genoeg was de hoofdverdachte pas enkele maanden op vrije voeten na een eerdere veroordeling voor gelijkaardige feiten.

De raadkamer oordeelde dinsdagochtend dat het drietal in het belang van het onderzoek minstens een maand langer in de cel moet blijven.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.