Verdachte van dodelijk incident aan station Ieper vrij onder voorwaarden

Redactie KW

V.K., de 38-jarige verdachte van het dodelijk incident aan het station van Ieper begin juni, is vrij onder strenge voorwaarden. Dat meldt het parket van Ieper. De man had zich eind juni spontaan gemeld bij de politie van Ieper.

In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 juni kwam het in de buurt van het Ieperse station tot een woordenwisseling en schermutseling tussen het slachtoffer en enkele anderen. Daarbij kwam Vincent Van Cayseele (44) met zijn fiets ten val. Hij viel met zijn hoofd hard op het asfalt maar kon zelf opnieuw recht krabbelen en naar huis rijden.

Ver moest hij niet, want met zijn moeder woont hij aan de achterkant van het station, op slechts enkele honderden meters van de plaats van de schermutseling. Thuis vertelde hij aan zijn moeder wat hem was overkomen en kroop in bed. De daaropvolgende vrijdag bleek zijn toestand verslechterd en belde zijn moeder de hulpdiensten. Een MUG-team en ambulance snelden ter plaatse, zorgden voor de eerste zorgen en voerden Vincent naar het Jan Ypermanziekenhuis. Hij liep een schedelbreuk en hersenbloeding op. Maandag 17 juni overleed de man.

V.K. was bekend bij de politie en werd in het verleden al veroordeeld voor opzettelijke slagen en verwondingen. Onlangs liep hij nog een veroordeling op voor de correctionele rechtbank. Het parket laat nu weten dat hij onder “strenge voorwaarden” is vrijgelaten.

(PL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier