Verdachte van campingmoord Julien B. blijft in de cel

Links: slachtoffer Mihaël Parrent. Rechts: verdachte Romuald V. © GF
Redactie KW

In de zaak van de campingmoord in Middelkerke blijft Julien B., één van de hoofdverdachten in het dossier, in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling donderdag beslist.

De politie van Middelkerke onderwierp in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 december 2017 in de Spermaliestraat een verdacht voertuig met drie inzittenden aan een controle. Het levenloze lichaam van de 36-jarige Oostendenaar Mihael P. werd ontdekt in de koffer van de wagen. Het slachtoffer had zware verwondingen in de hals en was ook op andere plaatsen ernstig verminkt.

Op een camping in de buurt werden verschillende verdachten opgepakt. Julien B., Alain D. en Romuald V. werden door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord en lijkververberging. Het is niet duidelijk hoe de feiten in de caravan zich precies hebben afgespeeld. Van bij de start van het onderzoek verklaarde Romuald V. dat hij wel aanwezig was, maar dat hij met de moord zelf niets te maken heeft. De man werd vorige week vrijgelaten onder voorwaarden. Ook Julien B. vroeg zijn voorlopige vrijlating, maar de kamer van inbeschuldigingstelling oordeelt dat de man aangehouden blijft.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier