Verdachte naar de strafrechter verwezen voor steekpartij in Torhoutse bakkerij

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft een man van Libische origine naar de correctionele rechtbank verwezen voor poging tot doodslag op zijn vriendin. In een bakkerij in Torhout deelde K.F. meerdere messteken uit aan de 34-jarige vrouw. De verdachte blijft minstens tot aan zijn proces in de cel.

De steekpartij speelde zich op 9 augustus af bij bakkerij Devriendt in de Oostendestraat in Torhout. De 34-jarige vrouw uit Torhout was aan het werk in de winkel toen ze werd neergestoken door haar partner. Het driejarige dochtertje van de vrouw was getuige van de feiten. Het slachtoffer werd met levensbedreigende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, maar haar toestand was na enkele dagen stabiel.

De verdachte bleef ter plaatse rustig wachten op de komst van de politie. K.F. kon dan ook zonder problemen ingerekend worden. De man legde volledige bekentenissen af over de meerdere messteken die hij uitdeelde, maar beweert zich van de omstandigheden niets meer te herinneren.

Het proces zal binnen een drietal weken van start gaan voor de correctionele rechtbank in Brugge. De raadkamer oordeelde vrijdagochtend dat F. in afwachting van zijn proces in de gevangenis moet blijven. Voor poging tot doodslag riskeert hij in theorie tot vijftien jaar cel.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier