Verdachte langer in de cel voor moord op strand van Zeebrugge

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van El Sayed F. (60) met drie maanden verlengd. De man van Egyptische origine wordt nog steeds verdacht van de moord op zijn ex-vriendin Daisy Vergote (43). De verdachte faalde bij een test met de leugendetector, maar blijft toch ontkennen.


De ochtend van 24 juli werd om 7.30 uur op het strand van Zeebrugge het levenloze lichaam van een vrouw aangetroffen. Uit de autopsie bleek dat het slachtoffer door wurging om het leven kwam. In de nek van het slachtoffer werd DNA van haar ex-partner gevonden. Hij had haar eerder al meerdere keren bedreigd.

Op het lichaam van het slachtoffer werd een gebruikt condoom aangetroffen. Het gevonden DNA-materiaal is echter niet van El Sayed F. De speurders weten van wie het condoom wel is, maar volgen de piste dat de verdachte het condoom daar bewust gelegd heeft. Nochtans werden op het condoom geen sporen van F. teruggevonden. “We dringen alleszins aan op verder onderzoek naar andere personen in het dossier”, aldus meester Mieke Byttebier.

“Altijd enorm gestresseerd”

El Sayed F. onderging ondertussen een test met de leugendetector. De voor hem negatieve resultaten kunnen volgens zijn advocaten te maken hebben met het karakter van de verdachte. “Die man is altijd enorm gestresseerd, wat een grote invloed kan hebben op zo’n test”, zegt meester Kim Devoldere.

Wellicht tekent de verdediging beroep aan tegen de beslissing van de raadkamer.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.