Verdachte handtasdiefstal in Oostende aangehouden door onderzoeksrechter

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

In de Langestraat in Oostende vond dinsdagavond een kleine klopjacht plaats op een handtasdief. De man werd in een frituur aangetroffen door vrienden van het slachtoffer. Tijdens zijn vlucht liep hij echter recht in de armen van de opgeroepen politiepatrouille.

Volgens de politie van Oostende merkte een 25-jarige vrouw uit Veurne dinsdagavond omstreeks 22.30 uur plots dat haar handtas verdwenen was toen ze op café zat met vrienden. “De bewakingscamera’s van de horecazaak legden de diefstal vast. Anderhalf uur later zag een werknemer van het café de dader lopen op straat. Hij verwittigde het slachtoffer, die samen met haar vrienden op zoek ging naar de verdachte”, duidt commissaris Carlo Smits van de Lokale Politie Oostende. Het slachtoffer van de handtasdiefstal en haar vrienden troffen de dief aan in een frituur in de Langestraat.

“Daar kwam het tot een handgemeen tussen de verdachte en de vrienden van het slachtoffer. De verdachte kon zich losrukken en vluchtte weg, maar liep praktisch recht in de armen van een aankomende politieploeg. De man werd overmeesterd en opgepakt. Het gaat om een 29-jarige transmigrant van Algerijnse afkomst zonder verblijfsvergunning”, aldus Smits. Tijdens de afhandeling van de zaak meldde zich nog een slachtoffer die in een ander café in de Langestraat bestolen werd van haar handtas.

“Op camerabeelden is te zien hoe de verdachte zich op dat moment in het café bevindt, maar de beelden moeten nog verder worden onderzocht”, aldus Smits.

De man moet binnen enkele weken al voor de correctionele recthtbank verschijnen voor een andere diefstal.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier