Verdachte campingmoord voorlopig vrijgelaten onder maar liefst 19 voorwaarden

Links: slachtoffer Mihaël Parrent. Rechts: verdachte Romuald V. © GF
Laurens Kindt

Romuald V., een van de drie verdachten van de zogenaamde campingmoord in Middelkerke, is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat is vernomen bij de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent en wordt bevestigd door zijn advocaat Filip De Reuse. De man moet zich aan 19 voorwaarden houden. Twee verdachten, Julien B. en Alain D., zitten nog in de cel.

Op 7 december 2017 botste de politie van Middelkerke bij toeval op een verdachte Seat Ibiza aan de Slijpebrug. In de koffer lag het zwaar verminkte lichaam van een man, Mihaël Parrent (37). De drie inzittenden, waaronder Romuald V., werden meteen gearresteerd. Romuald V. vertelde de politie dat ze best naar camping Marva III in Middelkerke zouden rijden, omdat daar de twee daders van de moord zich zouden bevinden.

Op de camping treft de politiemensen inderdaad twee verdachte mannen aan, naast een caravan vol bloed. Het ging om Alain D. en Julien B. Aan de kousen van een van Julien B. hangen zelfs nog menselijke resten. Uit het verder onderzoek blijkt dat het slachtoffer, vader van een dochtertje, gruwelijk geweld werd aangedaan. Zo had hij diverse snijwonden, vertoonde zijn lichaam overal sporen zware stampen en slagen, waren zijn schaamstreek en benen verbrand en was zijn keel overgesneden van oor tot oor.

Banale ruzie

Camping Marva III in Middelkerke.
Camping Marva III in Middelkerke.© a-KW

Uit de diverse verhoren blijkt ondertussen dat slachtoffer Mihaël Parrent vermoord werd na een banale ruzie. Het slachtoffer, dat af en toe inwoonde bij Alain D., zou twee bakken cola en wat eten uit de koelkast gestolen hebben. Daarop werd Alain D. kwaad, waarna hij besloot om samen met Julien B. het slachtoffer vast te binden en hem te bewerken met een mes en een vleesspies. Er vielen ook rake klappen met een pan, tot de steel afbrak. Julien B. verklaarde dat zijn stoppen doorsloegen omdat het slachtoffer een pint bier omver had gestoten en weigerde om alles op te ruimen. Tijdens het geweld was Romuald V. wel aanwezig in de caravan, maar hield hij zich naar eigen zeggen afzijdig. Toen het slachtoffer overleden was, belde Romuald V. wel twee vrienden op. Die reden naar Middelkerke, legden het lijk in hun koffer en vertrokken om het lijk ergens te dumpen. Tot ze op een politiecontrole botsten.

Na net geen twee jaar voorarrest heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling beslist dat Romuald V. voorlopig vrijgelaten wordt. De man moet zich aan maar liefst 19 voorwaarden houden. Zo moet hij zich aan een avondklok houden, mag hij geen alcohol drinken en mag hij het land niet verlaten. In afwachting van zijn proces moet hij ook bij zijn vader in Oostende blijven wonen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier