Verdachte campingmoord betrapt met drugs in gevangenis Ieper

© iStock
Redactie KW

Een 31-jarige man, die verdacht wordt van medeplichtigheid in de zogenaamde campingmoord, moet zich voor de rechter van Ieper verantwoorden voor drugsfeiten. Romuald V. uit Marche-en-Famenne werd in de gevangenis van Ieper betrapt in het bezit van 7,6 gram hasj.

“Het openbaar ministerie tilt zwaar aan het bezit van drugs in de gevangenis. Ik vorder dan ook een effectieve straf”, klonk op de rechtbank van Ieper aan de zijde van de openbare aanklager. De beklaagde werd in de gevangenis al een tuchtmaatregel opgelegd, maar hij ontkent de feiten. Meester Filip De Reuse, de raadsman van de dertiger, sprak van het slechtste dossier ooit gezien. “Er zou een video zijn. Wel, ik wil die video zien. Mijn cliënt werd niet eens verhoord”, klonk het.

De raadsman vroeg uitstel om nog besluiten op te stellen, iets wat na pleidooien niet altijd de gewoonte is. Het kwam daarop tot een woordenwisselingen tussen de advocaat en de openbare aanklager, die zich verzette tegen een uitstel. “Maak dan uw besluiten, dan kan je verder zeveren“, klonk het fel. Filip De Reuse liet dat niet over zich gaan en vroeg toch een beetje respect. De rechter eindigde de debatten en stelde de zaak in voortzetting op 11 februari. Romuald V. was betrokken bij de campingmoord in de nacht van 6 op 7 december 2017 in Middelkerke. De man nam niet deel aan de moord op een 36-jarige Oostendenaar. Hij hoorde wel alles en belde een koppel uit Namen op om het lijk te helpen verbergen.

(CM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier