Verdachte blijft twee maanden langer in cel voor bonenmoord

Echtgenoot (33) blijft twee maanden langer in cel voor gifmoord met wonderbonen.

Op 13 oktober 2018 stierf Dana Van Laeken in het ziekenhuis in Kortrijk. Haar echtgenoot Pieter P. had haar in allerijl nog naar de spoeddienst gevoerd omdat ze plotseling erg ziek en misselijk was. Haar dood bleef een raadsel, maar in alle stilte startte een gerechtelijk onderzoek naar de doodsoorzaak.

Toen een wetsdokter het dodelijke gif ricine in haar lichaam vond, en duidelijk werd dat op de computer van het gezin zoekopdrachten zoals ‘ricine’ en ‘schuldsaldoverzekering’ waren ingegeven, raakte Pieter P. al snel verdacht. Op de pc gebeurden ook de bestellingen van (zaden van) wonderbomen. Een wonderboom is een vrij verkrijgbare kamerplant maar met heel giftige zaden die ricine bevatten. Er zijn er slechts enkele nodig om tot de dood te leiden omdat ricine de aanmaak van andere eiwitten in het lichaam blokkeert.

Het gerecht vermoedt dat P. zaden in het eten van zijn echtgenote mengde. De vondsten op de gezinscomputer zijn geen bewijs dat P. die bestellingen of zoekopdrachten zelf deed of ze deed met de bedoeling haar kwaadwillig te vermoorden, zo vinden zijn advocaten. Zij opperden eerder al dat het slachtoffer de bonen wel eens zelf ingenomen zou kunnen hebben omdat ze depressief was.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.