Op zaterdag 27 juli werd een man rond 18 uur met een steekverwonding in de borst aangetroffen in de Peter Benoitstraat in Oostende. De 39-jarige Oostendenaar van Tsjetsjeense origine werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Op zondagochtend verkeerde hij volgens het parket al niet meer in levensgevaar.

Kort na de feiten werd in een woning in diezelfde straat een verdachte opgepakt. De 45-jarige Oostendenaar zou het in die woning met het slachtoffer aan de stok gekregen hebben, maar die vechtpartij liep dus serieus uit de hand. De precieze aanleiding voor de steekpartij blijft onduidelijk, maar wellicht speelde het druggebruik van beide betrokkenen een rol.

Volgens de verdediging werd Glenn V. eerst aangevallen door het latere slachtoffer. Naar eigen zeggen weerde hij het mes af, waardoor A.M. in de borst werd geraakt. Zelf zou V. aan de feiten onder andere een hoofdwonde en afweerletsels aan zijn handen hebben overgehouden. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de vork precies aan de steel zit.

De verdachte en het slachtoffer kwamen eerder al met justitie in aanraking voor drugsfeiten. Na een steekpartij werd A.M. in 2003 zelf al tot vier jaar cel veroordeeld voor poging tot doodslag. Vorige zomer kreeg hij nog 80 uur werkstraf opgelegd voor het stelen van vuilniszakken.

De verdediging zal beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer. De Gentse KI zal daarom binnen twee weken moeten oordelen over de verdere aanhouding van de verdachte.

(Belga)

Op zaterdag 27 juli werd een man rond 18 uur met een steekverwonding in de borst aangetroffen in de Peter Benoitstraat in Oostende. De 39-jarige Oostendenaar van Tsjetsjeense origine werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Op zondagochtend verkeerde hij volgens het parket al niet meer in levensgevaar. Kort na de feiten werd in een woning in diezelfde straat een verdachte opgepakt. De 45-jarige Oostendenaar zou het in die woning met het slachtoffer aan de stok gekregen hebben, maar die vechtpartij liep dus serieus uit de hand. De precieze aanleiding voor de steekpartij blijft onduidelijk, maar wellicht speelde het druggebruik van beide betrokkenen een rol. Volgens de verdediging werd Glenn V. eerst aangevallen door het latere slachtoffer. Naar eigen zeggen weerde hij het mes af, waardoor A.M. in de borst werd geraakt. Zelf zou V. aan de feiten onder andere een hoofdwonde en afweerletsels aan zijn handen hebben overgehouden. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de vork precies aan de steel zit. De verdachte en het slachtoffer kwamen eerder al met justitie in aanraking voor drugsfeiten. Na een steekpartij werd A.M. in 2003 zelf al tot vier jaar cel veroordeeld voor poging tot doodslag. Vorige zomer kreeg hij nog 80 uur werkstraf opgelegd voor het stelen van vuilniszakken. De verdediging zal beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer. De Gentse KI zal daarom binnen twee weken moeten oordelen over de verdere aanhouding van de verdachte.(Belga)