Op vrijdag 14 december 2018 werd een 47-jarige vrouw omstreeks 10.20 uur het slachtoffer van een steekpartij in haar woning in de Cipressenstraat. De vrouw kreeg meerdere messteken en werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De precieze omstandigheden van de feiten bleven in eerste instantie onduidelijk. Uit de verklaringen van de verdachte bleek later dat hij tijdens een inbraak betrapt werd door de bewoonster.

Op basis van een Europees aanhoudingsmandaat van de Brugse onderzoeksrechter werd op zaterdag 29 december in het Zwitserse Zürich een verdachte gearresteerd. Amine M. was per trein naar Zwitserland gereisd en liep daar bij de grenscontrole tegen de lamp. Op de plaats van de feiten hadden de speurders zijn vingerafdrukken aangetroffen. De verdachte legde in zijn eerste verhoor onmiddellijk bekentenissen af.

De verdediging wierp op dat de man met psychische problemen kampte. Ondertussen is de gerechtspsychiater tot de conclusie gekomen dat M. inderdaad ontoerekeningsvatbaar is. Wellicht zal dus binnenkort aan de raadkamer om zijn internering gevraagd worden.

(BELGA)