De schietpartij van vrijdagavond 14 september kadert in een aanslepend conflict tussen enkele Brugse taxichauffeurs. Na een eerder incident achtervolgden de broers van Armeense origine de taxi van Mohammad 'Arif' M. en reden ze het slachtoffer in het centrum van Brugge klem. Karen S. loste een schot, waarbij het slachtoffer in de nek werd geraakt. Zijn toestand was snel stabiel.

Sisak S. (29) kon ter plaatse gearresteerd worden. De volgende dag gaf zijn oudste broer Karen zichzelf aan bij de politie. Het wapen had hij ergens in het water gegooid en werd voorlopig nog niet teruggevonden. Een zoekactie in de buurt van de Ezelpoort leverde niets op. De derde broer kon pas enkele dagen later in Antwerpen opgepakt worden. Edgar S. (31) werd echter niet in verdenking gesteld en mocht na zijn verhoor dus beschikken.

Op 19 oktober werd Sisak S. door de raadkamer onder voorwaarden vrijgelaten. Sindsdien zit dus enkel de schutter zelf nog in de cel. Zijn advocate Mélanie Sevenant drong vrijdagochtend ook voor hem aan op een vrijlating onder voorwaarden, maar ving bot bij de raadkamer.

(Belga)

De schietpartij van vrijdagavond 14 september kadert in een aanslepend conflict tussen enkele Brugse taxichauffeurs. Na een eerder incident achtervolgden de broers van Armeense origine de taxi van Mohammad 'Arif' M. en reden ze het slachtoffer in het centrum van Brugge klem. Karen S. loste een schot, waarbij het slachtoffer in de nek werd geraakt. Zijn toestand was snel stabiel. Sisak S. (29) kon ter plaatse gearresteerd worden. De volgende dag gaf zijn oudste broer Karen zichzelf aan bij de politie. Het wapen had hij ergens in het water gegooid en werd voorlopig nog niet teruggevonden. Een zoekactie in de buurt van de Ezelpoort leverde niets op. De derde broer kon pas enkele dagen later in Antwerpen opgepakt worden. Edgar S. (31) werd echter niet in verdenking gesteld en mocht na zijn verhoor dus beschikken. Op 19 oktober werd Sisak S. door de raadkamer onder voorwaarden vrijgelaten. Sindsdien zit dus enkel de schutter zelf nog in de cel. Zijn advocate Mélanie Sevenant drong vrijdagochtend ook voor hem aan op een vrijlating onder voorwaarden, maar ving bot bij de raadkamer.(Belga)