Verdachte aangehouden voor steekpartij in Knokke

© GF
Redactie KW

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 26-jarige verdachte aangehouden voor een steekpartij in Knokke. Dat bevestigt zijn advocaat Jorn Verminck vrijdag. De illegale vluchteling werd donderdag vanuit Zwitserland aan ons land overgeleverd.

Op vrijdag 14 december werd een 47-jarige vrouw het slachtoffer van een steekpartij in haar woning in de Cipressenstraat. De vrouw kreeg meerdere messteken te verwerken en werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De precieze omstandigheden van de feiten bleven lang onduidelijk. Uit de verklaringen van de verdachte zou nu blijken dat hij tijdens een inbraak betrapt werd door de bewoonster.

Op basis van een Europees aanhoudingsmandaat van de Brugse onderzoeksrechter werd op zaterdag 29 december in het Zwitserse Zürich een verdachte gearresteerd. Het gaat om een man zonder gekende nationaliteit of woonplaats. A.M. reisde per trein naar Zwitserland en liep bij de grenscontrole tegen de lamp. Op de plaats van de feiten hadden de speurders immers zijn vingerafdrukken aangetroffen. A.M. heeft volgens de verdediging ook al bekentenissen afgelegd.

De Brugse onderzoeksrechter heeft de verdachte vrijdagmiddag aangehouden. Dinsdag zal de raadkamer oordelen of hij langer in de gevangenis moet blijven.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier