Verdachte aangehouden voor carjacking in Veurne

© JT
Redactie KW

De Veurnse onderzoeksrechter heeft een 25-jarige man uit Veurne aangehouden voor een carjacking en twee mislukte autodiefstallen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. De verdachte probeerde maandagochtend zelfs een politiewagen te stelen.

De politie van de zone Spoorkin kreeg maandag rond 9.15 uur een oproep binnen over een carjacking aan de Houtmarkt in Veurne. Een zestiger was er uit haar Ford Focus gesleurd. Een paar straten verder liet de carjacker blijkbaar zijn oog al op een andere wagen vallen. De bestuurder van de BMW verzette zich echter, waardoor het tot een handgemeen kwam. Door de klappen van de verdachte raakte de veertiger lichtgewond.

Na die mislukte carjacking vluchtte de verdachte met de Ford verder. Ondertussen was in de buurt al veel politie aanwezig. Tijdens zijn vlucht botste de dader tegen een lege politiewagen, waarna hij dan maar probeerde om die wagen te stelen. Ten slotte wilde hij in de Peter Benoitlaan nog te voet wegvluchten, maar de politie kon hem overmeesteren.

De 25-jarige Veurnenaar bleek geen onbekende te zijn voor het gerecht. Dinsdagnamiddag werd hij door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van diefstal met geweld, poging tot diefstal met geweld en poging tot diefstal. De raadkamer in Veurne zal vrijdag oordelen of hij langer in de gevangenis moet blijven.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier