Verdachte (20) uit Bredene aangehouden voor schietpartij in station Oostende

© JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Woensdag was er even paniek in het station van Oostende. Een ruzie was er ontaard en de politie kreeg melding van geweerschoten. Het parket liet donderdag weten dat een 20-jarige verdachte uit Bredene werd aangehouden op verdenking van poging tot doodslag.

De politie kreeg in de late namiddag melding van een incident in het Oostendse station. Het zou om een uit de hand gelopen ruzie gaan. Volgens de eerste berichten zouden er schoten gevallen zijn. Mensen liepen in paniek naar buiten uit het station. De politie kwam massaal ter plaatse en zette de hele buurt rond het station af. Met getrokken wapen gingen ze het station binnen.

“Ik kan bevestigen dat er inderdaad een vechtpartij geweest is in het station”, vertelt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie. Nu blijkt dat tijdens dat conflict een twintigjarige man minstens twee schoten zou hebben gelost met een vuurwapen. Er vielen geen gewonden. De precieze aanleiding voor het incident is voorlopig nog onduidelijk. De man zal voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier