Veldegem alert voor vermeende kinderlokker

Een kind zou benaderd geweest zijn door een zich vreemd gedragende autobestuurder. © GST
Redactie KW

Op dinsdag 29 september werd in Veldegem melding gemaakt van een autobestuurder die zich zeer vreemd gedroeg in de buurt van kinderen. Een kind vertelde aan zijn papa dat de man het linkerraam opende toen hij passeerde en een blad toonde met daarop de tekst ‘Wil je een snoepje?’ Burgemeester Annick Vermeulen (CD&V) vraagt iedereen om alert te zijn.

Nadat het kind zijn papa had verteld over het voorval, verwittigde de vader voetbalploeg FC Veldegem. Zij brachten op hun beurt de ouders op de hoogte en vroegen hen om waakzaam te zijn. “Welke auto het was, wist de jongen niet”, vertelt Martijn Declerck, jeugdcoördinator van FC Veldegem. “Naast de ouders hebben we ook de omliggende voetbalclubs verwittigd net als de politie.”

Burgemeester Annick Vermeulen van Zedelgem: “Een van de betrokkenen zou een bruine bestelwagen gezien hebben maar er is ook sprake van een Tesla. De scholen zijn op de hoogte gebracht en we hebben hen gevraagd om zeer alert te zijn.”

“Ik heb deze avond nog contact met de korpschef waarbij we zullen nagaan wie wat aan de politie heeft doorgegeven. Ik vraag ook met aandrang dat als er iemand ook maar iets verdachts ziet, direct het noodnummer 101 belt. Enkel zo kan er direct een interventieploeg uitgestuurd worden om deze zaak te onderzoeken.

Naar aanleiding van het bericht heeft KDC Ruddervoorde eveneens een schrijven opgesteld waarmee ze de ouders van alle spelers op de hoogte willen brengen. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier