Veertigtal getuigen voor proces over doodslag op baby Romy

Op het assisenproces tegen Bennet Demeulenaere wegens doodslag op zijn dochtertje van vijf weken oud zullen een veertigtal getuigen de revue passeren. Dat is beslist op de preliminaire zitting. Het proces zal een week duren.

Verdachte Bennet Demeulenaere. © (Foto GF)

De feiten dateren van de eerste dag van 2018. Bennet Demeulenaere (25) had samen met zijn partner en haar vijf weken oude dochtertje Romy oudjaar gevierd samen met zijn moeder en stiefvader in Adinkerke. Toen zijn partner in de voormiddag besloot om nog even te rusten, moest hij instaan voor de zorg van het baby’tje. In de namiddag snelde hij plots naar de slaapkamer waar zijn partner lag te slapen en zei hij dat kindje bewusteloos was. Aan de toegesnelde spoedartsen en aan zijn partner vertelde hij dat hij het meisje aan het verversen was, maar dat hij wellicht te veel fysiologisch water in haar neusje had gespoten. Het kind werd naar het ziekenhuis overgebracht en later naar het UZ in Gent waar het een dag later overleed. Ondertussen had Bennet Demeulenaere aan zijn moeder verteld dat het meisje uit de zetel was gevallen. Uit het verslag van de wetsdokter kan die versie echter ook niet kloppen. Wat er precies gebeurd is, is tot op vandaag een raadsel. Bennet Demeulenaere staat terecht voor doodslag op het meisje, dat hij – hoewel hij niet de biologische vader is – kort na de geboorte erkende.

Op dinsdag 7 januari wordt de jury samengesteld, vrijdag 10 januari start het assisenproces met de voorlezing van de akte van beschuldiging.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.