Veertiger vrijgesproken voor vermeende verkrachting

De jongeman aanvaardde geen neen van zijn vriendin. © Getty Images
Redactie KW

Een 42-jarige man uit Wingene is in de Brugse rechtbank vrijgesproken voor verkrachting van een speedverslaafd meisje.

Het zeventienjarige meisje nam op 1 oktober 2017 contact op met een kennis. Ze vertelde hoe zij die avond in een woning in de Brugse Langestraat speed had gekregen van een man die haar als betaling tot seks had gedwongen. De bewoonster van de woning wees W.B. (42) aan als dader.

De Wingenaar werd in het verleden al veroordeeld voor diefstal, slagen, weerspannigheid, schriftvervalsing en belaging. Hij zit momenteel andere celstraffen uit, maar ontkende de verkrachting met klem.

Onvoldoende bewijs

“Mijn cliënt heeft zijn verleden niet mee, maar ontkent dat hij in de woning aanwezig was”, pleitte advocate Silke Brutin. “Een andere getuige omschreef de dader als een negentienjarige met krullen. Mijn cliënt voldoet totaal niet aan die beschrijving.”

Onderzoek wees uit dat het meisje wel vaker seks had met mannen in ruil voor drugs. Ze verklaarde zélf dat ze nooit seks had tegen haar wil. Bovendien werd W.B. door geen enkele getuige op foto herkend. De procureur vroeg 30 maanden cel, maar volgens de rechter bevat het dossier onvoldoende bewijs. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier