Veertiger uit Vleteren verstopt drugs in kaarsen

Redactie KW

Een 40-jarige man uit Vleteren werd door de rechter in Ieper veroordeeld tot een straf van een jaar deels met uitstel. Er werd bij hem thuis drugs in kaarsen gevonden.

De speurders vielen op 26 maart dit jaar binnen in de woning van de veertiger uit Vleteren. De man werd op dat moment verdacht in een Brussels dossier rond diefstal. De politie ontdekte echter grote hoeveelheden drugs, onder meer 1,2 kg speed, hormonale producten en geneesmiddelen.

De man werd door de onderzoeksrechter aangehouden en hij zit momenteel nog steeds in de cel. De beklaagde weigerde mee te werken uit vrees voor represailles uit het milieu. Zijn raadsman zei op de rechtbank dat er van dealen geen sprake was en dat het enkel om bezit voor eigen gebruik ging. “Hij kocht grote hoeveelheden aan omdat hij dan een tijdje weg kon”, klonk het.

De rechter legde de beklaagde een jaar cel met uitstel op, waarvan het deel dat hij in voorarrest zat effectief. Ook moet hij een boete betalen van 8.000 euro, waarvan 6.800 euro met uitstel. Hij zal zich aan voorwaarden moeten houden.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier