Veertiger staat terecht voor zinloos geweld

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een 40-jarige man uit Knokke-Heist riskeert twaalf maanden voorwaardelijke celstraf voor een zware duw. Het slachtoffer viel en brak zijn schouder en heup.

Op 22 november 2018 kreeg K.V. het op de parking van Café Cultuur in Knokke-Heist aan de stok met een man. Hij verdacht het slachtoffer ervan aan zijn auto te hebben geprutst en zou hem een zware duw hebben gegeven. “Mijn cliënt vloog vijf meter achteruit en kwam zwaar ten val”, pleitte advocaat Bart Bleyaert. “Hij brak zijn heup en schouder. Dit was puur zinloos geweld.”

Volgens de politie rook K.V. naar alcohol. De man ontkende de duw evenwel met klem en houdt vol dat het slachtoffer struikelde toen hij zich wou omdraaien.

Partnergeweld

Naast het geweld op de parking staat K.V. ook terecht voor partnergeweld. Op 24 augustus 2019 gooide hij een bord met warm eten in het gezicht van zijn toenmalige partner. Kort na het vertrek van de politie gaf hij haar ook nog een slag in het gezicht.

De procureur wees op het drankprobleem van K.V. De verdediging benadrukte dat hij intussen zelf hulp zocht. “Mijn cliënt zocht troost in de alcohol door relationele problemen”, pleitte de advocate van K.V. De zaak wordt op 3 november verdergezet. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier