De beklaagde ontmoette aan het station van Roeselare een dronken man die net zijn laatste trein naar Torhout had gemist en gaf hem een lift naar huis. Toen de man naar de nachtwinkel ging om drank en sigaretten, ging de beklaagde er vandoor met zijn kluis. Deze feiten werden tijdens het proces ten stelligste door de beklaagde ontkend.

Enkele andere diefstallen gaf hij wel toe. Zo gebruikte hij de identiteitskaart van een van zijn slachtoffer om in de bank geld op te vragen. Hij deed zich voor als de man op de identiteitskaart, en zei dat hij zijn bankkaart verloren was. In de Colruyt in Kortrijk zocht hij vrouwen uit die hun handtas onbewaakt achterlieten. Hij pikte de portefeuille en liet de handtas achter in de winkel.

De beklaagde tekende verzet aan tegen het vonnis, maar de rechter achtte toch alle feiten bewezen. Hij veroordeelde de man tot een celstraf van veertien maanden, waarvan zes maanden effectief, en een boete van 800 euro met uitstel. Aan de burgerlijke partijen moet hij bijna 5.000 euro morele en materiële schadevergoeding betalen.

(BELGA)

De beklaagde ontmoette aan het station van Roeselare een dronken man die net zijn laatste trein naar Torhout had gemist en gaf hem een lift naar huis. Toen de man naar de nachtwinkel ging om drank en sigaretten, ging de beklaagde er vandoor met zijn kluis. Deze feiten werden tijdens het proces ten stelligste door de beklaagde ontkend. Enkele andere diefstallen gaf hij wel toe. Zo gebruikte hij de identiteitskaart van een van zijn slachtoffer om in de bank geld op te vragen. Hij deed zich voor als de man op de identiteitskaart, en zei dat hij zijn bankkaart verloren was. In de Colruyt in Kortrijk zocht hij vrouwen uit die hun handtas onbewaakt achterlieten. Hij pikte de portefeuille en liet de handtas achter in de winkel. De beklaagde tekende verzet aan tegen het vonnis, maar de rechter achtte toch alle feiten bewezen. Hij veroordeelde de man tot een celstraf van veertien maanden, waarvan zes maanden effectief, en een boete van 800 euro met uitstel. Aan de burgerlijke partijen moet hij bijna 5.000 euro morele en materiële schadevergoeding betalen.(BELGA)