Veearts José Landuyt vrij onder voorwaarden

Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge heeft deze keer geen beroep aangetekend tegen die beslissing. Daardoor mag de verdachte dinsdagavond de gevangenis verlaten.


Op vrijdag 13 december 2013 werden bij een huiszoeking in Oostrozebeke verdachte producten aangetroffen. Het nieuwe onderzoek naar José Landuyt was op dat moment al bijna twee jaar aan de gang. Hij zou ook een rol gespeeld hebben bij enkele dopinggevallen bij Franse renpaarden. Na vijf dagen voorhechtenis werd José Landuyt toen door de onderzoeksrechter onder voorwaarden vrijgelaten.

Sinds drie maanden zat de omstreden veearts opnieuw in de cel voor een schending van zijn voorwaarden. Hij zou opnieuw producten aangekocht hebben, maar volgens de verdediging ging het om volstrekt legale middelen.

José Landuyt kwam in 2003 al in opspraak door een dopingzaak waarbij enkele profwielrenners zoals Mario De Clercq en Johan Museeuw betrokken waren. Voor die dopinghandel werd hij later tot een voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden veroordeeld.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.