De oproep liep in de loop van de vooravond van zaterdag 28 april binnen. Een 48-jarige man raakte betrokken bij een caféruzie en was eerder het slachtoffer van het voorval, maar weigerde alle medewerking aan de politie.

"Hij was serieus over zijn toeren en gedroeg zich erg weerspannig bij zijn arrestatie", zegt Carl Vyncke van de politiezone Riho. "Vooral toen onze agenten vroegen om zijn handen uit de zakken te halen, werd hij agressief." Uiteindelijk moesten ze de man in kwestie tegen de grond duwen en hadden ze veel moeite om hem te overmeesteren. Niemand raakte gewond.

Het parket van West-Vlaanderen besliste om hem via het snelrecht te dagvaarden. Op woensdag 13 juni verschijnt hij voor de correctionele rechtbank.

De oproep liep in de loop van de vooravond van zaterdag 28 april binnen. Een 48-jarige man raakte betrokken bij een caféruzie en was eerder het slachtoffer van het voorval, maar weigerde alle medewerking aan de politie."Hij was serieus over zijn toeren en gedroeg zich erg weerspannig bij zijn arrestatie", zegt Carl Vyncke van de politiezone Riho. "Vooral toen onze agenten vroegen om zijn handen uit de zakken te halen, werd hij agressief." Uiteindelijk moesten ze de man in kwestie tegen de grond duwen en hadden ze veel moeite om hem te overmeesteren. Niemand raakte gewond.Het parket van West-Vlaanderen besliste om hem via het snelrecht te dagvaarden. Op woensdag 13 juni verschijnt hij voor de correctionele rechtbank.