Vechtersbazen zorgen voor tumult in Kortrijkse winterbar, politie komt massaal tussen

Redactie KW

Even opschudding, zaterdagnacht in winterbar Sibäria langs de Gentsesteenweg in Kortrijk. De politiezone Vlas kwam met een zestal wagens ter plaatste om twee vechtersbazen met een glas te veel op, bij elkaar weg te halen.

In de nacht van zaterdag op zondag kwam het in de populaire winterbar Sibärbia omstreeks 1 uur tot een hevige vechtpartij. Twee kemphanen die duidelijk boven hun theewater waren, zorgden voor heel wat tumult. De politiezone Vlas kwam snel ter plaatse om de vechtersbazen uit elkaar te halen en de situatie te ontmijnen.

“Wij werden inderdaad opgeroepen voor een zware vechtpartij in een horecazaak langs de Gentsesteenweg”, bevestigt politiewoordvoerder Thomas Detavernier. “Onze mensen konden snel ingrijpen en twee daders overmeesteren. Zij zorgden voor onnodig tumult en hitsten de boel te fel op. Allebei waren ze in staat van openbare dronkenschap.” De twee werden door de politie voor verhoor meegenomen naar het commissariaat.

De politie snelde toe met een zestal combi’s en een anonieme wagen. “Het is belangrijk om in dergelijke gevallen de situatie meteen onder controle te krijgen”, aldus Thomas Detavernier nog. “Net daarom waren we met zoveel manschappen ter plaatse.” (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier