De zogenaamde 'bitch fight' speelt zich af voor de ingang van K in Kortrijk in de Sionstraat. De twee jongedames gaan serieus te keer: slaan, schoppen, op de grond duwen, aan de haren trekken,... Op een eerste versie stopt het filmpje na tien seconden, maar op Twitter circuleert een iets langer fragment. Daarop is te zien hoe twee jongens de vechtende tienermeisjes uit elkaar weten te halen.

Het was een Kortrijkzaan die de beelden van het gevecht postte, maar het filmpje lijkt wel afkomstig te zijn van de account Gentstudent42.1, een anonieme gebruiker van Snapchat, een ander social medium.

Geen bende

De politie laat intussen weten dat ze een onderzoek start naar de feiten. De beelden doen denken aan de filmpjes van de Zehbi's, een groep tienermeiden in Brugge die in de stationsbuurt daar een aantal personen te lijf ging.

Maar volgens burgemeester Vincent Van Quickenborne is dat nonsens, hij gaf via Twitter volgende boodschap mee:

Politiezone Vlas bevestigt dat: "Alle betrokkenen die op de beelden te zien zijn, werden vrijdag al geïdentificeerd, zowel de twee meisjes als de omstaanders. Ze zijn allemaal minderjarig. De vechtpartij die te zien is op de beelden kadert in een zaak van particulier pestgedrag dat al een tijdje aan de gang was (er is zeker geen sprake van een jeugdbende). Rekening houdend met de leeftijd van de betrokkenen worden verder geen details meer over deze zaak gegeven. De politiezone Vlas is momenteel bezig met de discrete nazorg voor alle partijen en werkt samen met de ouders en betrokken school aan een constructieve oplossing en afhandeling van deze zeer spijtige zaak."

(AXV/OV)

De zogenaamde 'bitch fight' speelt zich af voor de ingang van K in Kortrijk in de Sionstraat. De twee jongedames gaan serieus te keer: slaan, schoppen, op de grond duwen, aan de haren trekken,... Op een eerste versie stopt het filmpje na tien seconden, maar op Twitter circuleert een iets langer fragment. Daarop is te zien hoe twee jongens de vechtende tienermeisjes uit elkaar weten te halen. Het was een Kortrijkzaan die de beelden van het gevecht postte, maar het filmpje lijkt wel afkomstig te zijn van de account Gentstudent42.1, een anonieme gebruiker van Snapchat, een ander social medium.De politie laat intussen weten dat ze een onderzoek start naar de feiten. De beelden doen denken aan de filmpjes van de Zehbi's, een groep tienermeiden in Brugge die in de stationsbuurt daar een aantal personen te lijf ging.Maar volgens burgemeester Vincent Van Quickenborne is dat nonsens, hij gaf via Twitter volgende boodschap mee:Politiezone Vlas bevestigt dat: "Alle betrokkenen die op de beelden te zien zijn, werden vrijdag al geïdentificeerd, zowel de twee meisjes als de omstaanders. Ze zijn allemaal minderjarig. De vechtpartij die te zien is op de beelden kadert in een zaak van particulier pestgedrag dat al een tijdje aan de gang was (er is zeker geen sprake van een jeugdbende). Rekening houdend met de leeftijd van de betrokkenen worden verder geen details meer over deze zaak gegeven. De politiezone Vlas is momenteel bezig met de discrete nazorg voor alle partijen en werkt samen met de ouders en betrokken school aan een constructieve oplossing en afhandeling van deze zeer spijtige zaak."(AXV/OV)