Varsenaarse bodybuilder twee maanden langer in cel voor vier moorden

Redactie KW

Alexander Dean, de bodybuilder uit Varsenare die in juli 2017 zijn ex-liefje, haar grootouders en een fotograaf vermoordde, blijft twee maanden langer in de cel voor de moord. Dat besliste de Brugse raadkamer vrijdagmorgen.

De twintiger trok op 25 juli 2017 naar het huis van zijn ex-vriendin Mailys Descamps uit Moere (Gistel). De twee hadden meer dan een jaar een relatie, maar Dean kon de breuk niet verkroppen. In het huis stak hij zowel zijn ex-vriendinnetje als haar aanwezige grootouders Gerry Cappon (70) en Marie-José Vanleene (65) dood. De bodybuilder vluchtte daarna en kon pas 20 uur later ingerekend worden.

Al snel bleek dat hij de ochtend van de moord al naar het Gentse Sint-Amandsberg was getrokken om er fotograaf Jeroen Verstraete (39) om het leven te brengen. Hij kon niet om met de foto’s die de man van zijn ex-liefje had genomen.

Het onderzoek is ondertussen nog volop bezig. Momenteel zijn de speurders een moraliteitsverslag aan het opstellen over de verdachte. Omdat daarvoor mensen uit Nederland en Duitsland gehoord moeten worden neemt dat wel wat tijd in beslag.

(TL)