Vandalisme in Lissewege: glazen deur gesneuveld en paardentrailer midden op de weg gezet

De paardentrailer werd midden op de weg gezet. © (Foto GF)
Redactie KW

In de nacht van zaterdag op zondag werd er vandalisme gepleegd in Lissewege. De Brugse politie startte intussen een onderzoek naar de daders. Bij de KSA Lissewege op de site van de Regenboog werd de glazen voordeur ingegooid met een boordsteen en in de Tapuitstraat werd een paardentrailer midden op de straat achtergelaten.

Bij de KSA is het nu het tweede schadegeval in enkele maanden tijd. “Eerder hebben ze een ruit ingegooid en nu onze dubbele glazen deur. Het moet gebeurd zijn tussen 20 uur en 2.30 uur. Rond 20 uur zijn we nog in het lokaal geweest en toen een aantal leiders rond half drie bij het lokaal kwamen was het al gebeurd. Ook bij onze buren die hier repeteren voor hun muziek hebben ze al met schade gezeten. Onze beide lokalen zitten achteraan op de site waardoor ze minder goed zichtbaar zijn. Ik vermoed niet dat de stad ons raam en deur nog zullen vernieuwen want het gebouw zal gesloopt worden. Het voldoet niet meer en wij zouden graag tijdens de komende kerstvakantie alles verhuizen naar de lokalen in het dorp. Het is dan uitkijken naar onze nieuwe locatie waarover we nog binnenkort duidelijkheid zullen krijgen van de schepenen Esquenet en Goderis”, vertelt Yorick Rapol, hoofdleider van KSA Lissewege.

De glazen deur werd met een boordsteen ingegooid.
De glazen deur werd met een boordsteen ingegooid.© (Foto GF)

Volgens Lien Depoorter van de Brugse politie werd het vandalisme vastgesteld. Ze kregen melding van één feit in Lissewege. In de Tapuitstraat hadden ze een paardentrailer in het midden van de weg geplaatst. Gelukkig zijn er geen ongevallen gebeurd en heeft een alerte buurman de eigenares van de paardentrailer gewekt zodat die terug op de oprit kon geplaatst worden.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier