Vandalenstreken houden Mesen in de ban

© EF
Redactie KW

Het gaat van kwaad naar erger in Mesen. Afgelopen weekend werden heel wat theelichtjes uit de straten ontvreemd, de bokalen werden kapot gegooid en achtergelaten op het marktplein. Ook het huisnummer van de burgemeester werd nu ontvreemd.

“Wie ons wil pesten of straffen weten we nog niet maar niemand ontloopt zijn straf”, reageert burgemeester Sandy Evrard. Bij een schepen verdween dan weer de houten kerstboom van de muur.

De Mesense burgemeester spreekt over laffe daden. “Van iemand die het gemunt heeft op onze stad of op ons politici. De theelichtjes werden weggenomen bij een collega van de oppositie, de houten kerstboom was aan de muur bevestigd bij een schepen en ik ben mijn huisnummer kwijt.”

Burgerlijke partij

“Diegene die Mesen nu wat komt pesten moet iemand zijn die in de late uren op pad gaat en vliegensvlug de vandalenstreken uithaalt. Hoe dan ook heb ik er het volste vertrouwen in dat de persoon vlug zal gevat worden.”

Eerder werd een bloempot aan het stadhuis omvergegooid en werden de brokstukken op de markt gegooid. Er werden ook al vandalenstreken uitgevoerd op het kerkhof van Mesen waar een urne werd gestolen.

“Indien we de dader of de daders kunnen vatten, zullen we ons burgerlijke partij stellen om zo de geleden schade terug te vorderen. We zijn een kleine stad en we leveren als stadsbestuur heel wat inspanningen om het leven hier aangenaam te maken. Wij mogen niet het slachtoffer worden van het feit dat in ons land een avondklok is ingesteld. We zijn en blijven een vredestad.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier