Vandalen viseren wagens op parking AZ Sint-Lucas in Brugge

Redactie KW

De politie van Brugge is een onderzoek gestart naar een vandaal die afgelopen weekend enkele dagen op rij lelijk huishield op de personeelsparking van het AZ Sint Lucasziekenhuis in Brugge.

De vandaal stak op drie verschillende dagen in totaal de autobanden van vijf verschillende wagens lek. De dader ging daarbij erg grondig te werk want hij prikte telkens minstens twee banden lek en soms zelfs alle 4. Bovendien prikte hij de banden in het zijprofiel lek waardoor alle banden onherstelbaar zijn.

De vandalenstreek vond telkens ‘s nachts plaats. Daardoor waren het voornamelijk personeelsleden die werden getroffen, al was er ook één wagen bij die van een niet-personeelslid was. Alle slachtoffers moesten hun banden laten vervangen. Verschillende personeelsleden konden na hun late shift of nachtdienst op die manier niet meteen naar huis vertrekken, wat tot frustraties leidde.

De vandaal bracht zijn slachtoffers ook in gevaarlijke toestanden. Enkele banden liepen slechts langzaam leeg waardoor diegene die vertrokken niet meteen iets in de gaten hadden. Dergelijke situaties kunnen op de weg leiden tot een klapband, wat gelukkig niet gebeurde. Zowel het ziekenhuis als de politie is dringend op zoek naar de dader. Onder meer camerabeelden van aan het ziekenhuis zullen bekeken worden. Bij de politie bevestigen ze de vandalenstreek, maar kunnen ze in het belang van het onderzoek niet veel meer kwijt.

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.