Vandalen vernielen voor de tweede keer de beschilderde ezel in Knokke

© JVM
Redactie KW

Voor de tweede keer op korte tijd hebben vandalen schade toegebracht aan de beschilderde ezel op de Zeedijk in Knokke. Het kunstwerk staat er in het kader van ‘Donkey Parade 2019’.

De ‘Donkey Parade 2019’ is de opvolger van de succesvolle ‘Hippo Parade Antwerp 2018’. Dit ambitieus project wordt door zowel KMO’s als multinationals ondersteund en loopt van 1 juli tot 30 september. De ezels, individueel beschilderd door een selecte groep van kunstenaars onder leiding van Ludo Modelo, zijn op ‘prime’ publieke plaatsen en bedrijven in de straten van Antwerpen, Knokke, Mechelen, Gent, St-Martens-Latem, Blankenberge, Hoeselt, Antwerp Airport, Brussels Airport, Wijnegem, … tentoongesteld.

In Knokke is de beschilderde ezel nu al voor de tweede keer beschadigd. “Deze keer is de volledige romp gebarsten”, klinkt het. Voor de kunstenaar en het goede doel is dat een streep door de rekening. Als afsluiter volgt namelijk de Donkey-veiling tijdens een gala-avond op donderdag 17 oktober. De opbrengst van deze unieke kunstwerken gaat integraal naar twee goede doelen: De Kampenhoeve STER vzw en City Pirates vzw.

(JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier