Vandalen vernielen terras en deur van bistro in Oostende

Redactie KW

Vandalen hebben zaterdagnacht heel wat schade aangericht aan het terras en de toegangsdeur van bistro Mathilda in Oostende.

De schade loopt volgens de zaakvoerder in de duizenden euro’s. “Vreemd genoeg zijn ze niet binnen geweest en is er niks gestolen “, zegt Luc Deklerck. Die had er net een drukke zaterdagavond opzitten toe hij rond twee uur ‘s nachts de deuren van bistro Mathilda achter zich dichttrok.

Toen de poetsvrouw enkele uren later arriveerde, merkte ze de schade. “Om 5 uur kwam ze toe en was de schade al aangericht”, getuigt Luc. De bistro is beveiligd met camerabeelden, maar volgens de zaakvoerder sloegen de vandalen toe net buiten het zicht van de camera’s. De schade is aanzienlijk en loopt in de duizenden euro’s. “Volgens mij is het een pure vandalenstreek. Ze zijn zelfs niet binnen geweest.”, zucht Luc.

Ondanks de vernielingen kan de bistro de komende tijd gewoon openblijven. Als alles goed verloopt, starten nog deze week de herstellingswerken. De politie startte een onderzoek en hoopt via camerabeelden op straat de daders nog te vatten.

(MM – Foto MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.