De hondenweide ligt langs de Kleine Molenstraat in Lauwe en is de grootste in zijn soort. Met 3,2 hectare aan afgebakend bos en zand kan de hondenloopweide op heel wat belangstelling rekenen, zowel van viervoeters als van hun baasjes.

Het enthousiasme bij de gebruikers wordt blijkbaar niet door iedereen gedeeld want recent lieten vandalen zich er helemaal gaan. "Deze week merkten we dat een stuk van de omheining was doorgeknipt", vertelt Birgit Leman. Ze gaat er geregeld wandelen met haar hond en kon de schade dan ook snel vaststellen. "Vandaag passeerden we er opnieuw, rond 15 uur en konden merken dat de vandalen dit keer wel erg driest te werk waren gegaan. Er werd een groot stuk van de omheining gewoon weggesneden. Dit konden we niet meer repareren door wat draden aan elkaar te knopen. Onbegrijpelijk dat iemand zoiets zou kunnen doen."

Naar de dader of de reden van de vandalenstreek is het op dit ogenblik raden. Wat wel zeker is, is dat enkele Lauwenaars ondertussen de koe bij de horens hebben gevat. Verschillende mensen hebben al te kennen gegeven dat ze, tijdens de feestdagen, de omheining zelf zullen herstellen zodat iedereen er terug met de honden terecht kan.

De hondenweide ligt langs de Kleine Molenstraat in Lauwe en is de grootste in zijn soort. Met 3,2 hectare aan afgebakend bos en zand kan de hondenloopweide op heel wat belangstelling rekenen, zowel van viervoeters als van hun baasjes.Het enthousiasme bij de gebruikers wordt blijkbaar niet door iedereen gedeeld want recent lieten vandalen zich er helemaal gaan. "Deze week merkten we dat een stuk van de omheining was doorgeknipt", vertelt Birgit Leman. Ze gaat er geregeld wandelen met haar hond en kon de schade dan ook snel vaststellen. "Vandaag passeerden we er opnieuw, rond 15 uur en konden merken dat de vandalen dit keer wel erg driest te werk waren gegaan. Er werd een groot stuk van de omheining gewoon weggesneden. Dit konden we niet meer repareren door wat draden aan elkaar te knopen. Onbegrijpelijk dat iemand zoiets zou kunnen doen."Naar de dader of de reden van de vandalenstreek is het op dit ogenblik raden. Wat wel zeker is, is dat enkele Lauwenaars ondertussen de koe bij de horens hebben gevat. Verschillende mensen hebben al te kennen gegeven dat ze, tijdens de feestdagen, de omheining zelf zullen herstellen zodat iedereen er terug met de honden terecht kan.