Vandalen vernielen kunstwerk in het park van Heule

© (Foto Stijn Tyteca)
Redactie KW

Donderdagnacht hebben vandalen het kunstwerk Geborgenheid van kunstenaar Luc Decroubele vernield. Het beeld staat pas een jaar op deze plaats en is zwaar beschadigd. Er is een algemeen ongenoegen bij de Heulse bevolking.

Al geruime tijd is er last van hangjongeren in het park. Ze maken het bont en stralen een onveilig gevoel uit. Er zijn sporen van brandhaarden. Naast het zinloos geweld is de Tinekesgemeente nu slachtoffer van vandalisme. Tijdens de Tinekesfeesten werd een jongen van 14 afgeranseld in het park. Eind september was een 16-jarige jongen het slachtoffer. “Vandalisme en zinloos geweld moeten uit de Heulse feestgemeente”, klinkt het bij de Heulenaars.

“De politie is reeds op de hoogte van de hangjongeren, hun lawaaihinder en brommers in het park”, zegt schepen van milieu en jongeren Bert Herrewyn. “Uiteraard mogen we niet alle jongeren, die in het park vertoeven, over dezelfde kam scheren. Vandalisme en zinloos geweld is onaanvaardbaar en kunnen we niet tolereren.” Schepen van cultuur, Axel Ronse is geschokt. “Vandalisme krijgt ons niet klein. We zullen blijven investeren in kunst in de publieke ruimte”, vertelt Axel. Beide schepenen dienden vanwege het stadsbestuur klacht in. De politie start een onderzoek. Op het ogenblik is er van de daders nog geen spoor.

(CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier