Vandalen vernielen doel op het trainingsveld van White Star Lauwe

Redactie KW

Een koude douche deze morgen voor de mensen van White Star Lauwe. Een van hun doelen op het trainingsveld viel ten prooie aan enkele vandalen.

Wie de velden van voetbalploeg White Star Lauwe ziet, kan onmogelijk naast het vernielde goal kijken. Van de netten blijft helemaal niets meer over, nadat één of meerdere vandalen zich er los op lieten.

Geen losstaand feit

Stefaan Tanghe, de sportief directeur, kan de teleurstelling moeilijk verbergen. “Voor de zoveelste keer al mogen we die netten vervangen” zucht hij. “Vorig jaar was het ook al 2 of 3 keer prijs. Toen konden we één van de vandalen identificeren en hebben zijn ouders in de geldbuidel mogen tasten. Wie de daders van deze nieuwe feiten zijn, daar hebben we op dit ogenblik het raden naar. We hopen dan ook dat iemand ons op het goede spoor kan zetten”.

Reeds meerdere malen vonden vandalen hun weg naar de oefenvelden van de voetbalploeg. Toch is het terrein volledig afsluiten geen optie. “De terreinen zijn groot, dus het is onbegonnen werk om die volledig te gaan omheinen”, gaat Stefaan verder. “Daarnaast zijn alle terreinen privé, iedereen weet dat. Toch komen heel wat mensen hier voetballen. We maken daar ook niet echt drama van maar van, maar zodra onze infrastructuur beschadigd raakt is het natuurlijk andere koek. Mensen konden vroeger terecht op de gemeentelijke terreinen, maar die zijn ondertussen ook al in een belabberde toestand en dus komen ze hier terecht. We hebben daar geen controle over”.

Meer dan 100 euro

Het bestuur van White Star is de vandalenstreken grondig beu en neemt daarom ook enkele maatregelen. “We hebben ondertussen al contact gehad met de gemeente en die gaan kijken om de wijkagent op regelmatige tijdstippen langs te sturen. Ook andere maatregelen zullen bekeken worden. Een net kost al snel meer dan 100 euro, vooral modellen zoals die van ons die in clubkleuren worden geleverd. We draaien altijd op voor de kosten”.

“Een goal zonder net staat gelijk aan een match die niet gespeeld kan worden, maar White Star Lauwe is voorbereid op onheil. “We hebben altijd wel nog oudere netten op voorraad, dus we kunnen nog steeds voetballen. Natuurlijk zijn die niet zo mooi als de netten in onze clubkleuren”, betuigt Tanghe zijn spijt.

(CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier