Vandalen trekken diepe krassen in geparkeerde BMW

Een vandaal leefde zich uit op de BMW © JH
Redactie KW

In het centrum van Diksmuide is een geparkeerde BMW dinsdagavond zwaar aangepakt door vandalen. Er werden aan de flank diepe krassen getrokken. “Wie heeft hier nu zijn plezier in? Onbegrijpelijk”, zegt Thomas Bakeland.

De feiten dateren wellicht van dinsdag tussen 15 en 19 uur. De BMW, een ouder model, stond geparkeerd voor de deur van het huis van de ouders van Thomas Bakeland (26), in de Montanusstraat. Plots merkten ze op dat er met een scherp voorwerp krassen werden getrokken in de wagen. Van een aanrijding met een andere auto is geen sprake. Het gaat zeker om doelbewust vandalisme.

“Onbegrijpelijk vinden we dit”, zucht Thomas. “Het is de auto van mijn ouders die daar al jaar en dag geparkeerd staat. We hebben er het raden naar wie mijn ouders viseerde. Dat zijn gewone werkmensen die geen vijanden hebben. Wellicht werden ze dus het slachtoffer van een vandaal die hierin zijn plezier vindt. Dat begrijpen we echt niet. De krassen zijn diep en over de volledige flank getrokken. Als we dit zouden willen laten herstellen moet de wagen opnieuw gespoten worden. Die kosten lopen veel te hoog op voor een oude wagen. Echt schandalig. Iedereen moet hard werken om iets te kunnen kopen.”

Thomas zoekt eventuele getuigen via sociale media en kreeg daar meteen reacties van andere slachtoffers in het verleden. Wellicht dienen ze ook nog klacht in bij de politie in de hoop een schadevergoeding te kunnen vragen als de dader gevonden wordt. Wie iets gezien zou hebben neemt best contact op met de politie.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier