Vandalen slaan opnieuw toe op strand

© JH
Redactie KW

Op het strand van De Panne hebben vandalen alweer toegeslagen. Deze keer brachten ze op cabines en borden graffiti aan.

De feiten dateren van de nacht van zondag op maandag. Op verschillende cabines werden met zwarte graffiti tags en woorden aangebracht. Daarin lijken zelfs de namen van de vandalen te staan. Ook op een gele container gingen de vandalen hun gang.

De politiezone Westkust ging ter plaatse voor de nodige vaststellingen en om na te gaan om hoeveel cabines het gaat. Het is lang niet de eerste keer dat vandalen toeslaan in De Panne. Vorige week nog werd de hoofdredderspost op het strand zwaar aangepakt. Een of meerdere vandalen forceerden de elektriciteitskast op het zand en saboteerden die. Zo ging er 400 volt naar de post in plaats van 230 volt. Het resultaat was dat het gros van de elektrische apparaten van de redders, zoals het communicatiesysteem met de badgasten, vernield was.

Maar ook vorige week werden al enkele strandcabines aangepakt door vandalen. Ook toen was er sprake van graffiti. Een badgast merkte op dat zijn cabine opengeplooid was en dat een deel van de spullen ter hoogte van de waterlijn lag. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier