Vandalen richten veel schade aan bij inbraak in Atheneum in De Panne

© foto JH
Redactie KW

Vandalen hebben ingebroken in het Go! Atheneum Calmeyn langs de Sint-Elisabethlaan in De Panne. Ze gingen aan de haal met minstens 3 laptops, maar richtten vooral veel schade aan. “In een verlof krijgen we vaker ongewenst bezoek”, zucht directrice Ine Lievens.

De inbraak dateert wellicht al van vorige week maar werd maandagochtend ontdekt toen personeel aanwezig was om de heropstart voor het nieuwe schooljaar voor te bereiden. De deur van een van de paviljoenen op het terrein bleek te zijn geforceerd. “Het gaat om een buitenpaviljoen wat ook wel eens een containerklas wordt genoemd”, zegt directrice Ine Lievens. “De buitendeur was geforceerd en binnen bleken voornamelijk drie laptops gestolen te zijn.”

“Het gaat dan wel niet om nieuwe laptops maar dergelijke diefstal is voor een school die hard op het budget moet letten altijd vervelend. Op het eerste zicht leek er niets anders gestolen. Maar daarvoor is het wachten tot de vakleerkrachten een inspectie kunnen doen.”

Er is het vermoeden dat de daders eerder vandalenstreken wilden plegen dan een diefstal. Volgens de politie werden tien ramen ingegooid en enkele deuren vernield. De daders gooiden ook een scherm kapot op de grond en spoten een brandblusser en bus scheerschuim leeg. Ze brachten ook graffiti aan. Ook enkele kasten moesten er aan geloven.

Vooral vernielzucht

“We hebben de indruk dat het hen vooral te doen was om zaken te vernielen”, vervolgt Ine Lievens. “Enkele kastdeuren zijn gesneuveld binnen en ze gooiden heel wat zaken in het rond. We zullen alles proberen op te lossen en herstellen waar nodig. Het is helaas niet de eerste keer dat ze hier inbreken. Sinds ik twee jaar geleden directrice werd, is het zelfs al de vijfde of zesde maal. Helaas moeten we na elk verlof of zelfs na een weekend ons hart vasthouden voor weer een nieuwe inbraak. De oud-conciërge werd er zelfs moedeloos van.”

“Ons terrein is vrij groot en makkelijk bereikbaar. We betreuren dit soort vernielingen enorm. We hebben al een zwaar schooljaar achter de rug en bereiden ons met veel enthousiasme voor op het nieuwe jaar, dat wellicht ook niet eenvoudig zal zijn. Zo’n inbraak is dan ook een flinke domper maar we blijven werken.”

De politie Westkust onderzoekt de inbraak verder. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier