Vandalen knippen gat in doelnet SV Ingelmunster

Franky Bataille bij een van de afgelopen wedstrijden. © (gf)
Redactie KW

Franky Bataille (62) heeft een tweede thuis, namelijk het sportstadion in Ingelmunster waar hij al 20 jaar verbonden is met de voetbalclub en al veel jaren als terreinverzorger greenkeeper actief is. Maandag ontdekte hij echter dat er een groot gat was gemaakt in één van de doelnetten van SV Ingelmunster. “Ik durf ‘s avonds niet meer alleen rondlopen rond het sportstadion. Het is er zoveel veranderd in enkele jaren tijd”, zucht Franky.

Maandagmorgen was Franky aan het werk op terrein één van SV Ingelmunster. “Ik begon aan de ene kant, dan aan de andere kant. Ik zag plots dat een doelnet raar erbij ging. Ik ging naderbij en bemerkte dat er een gat in was van zo’n 70 cm. Ik belde direct naar sportfunctionaris Krist Vandesompele, die langskwam om dat vast te stellen. Deze doelnet was pas veertien dagen eerder aangebracht. We hebben dat kunnen herstellen. Eind deze week wordt er een nieuwe net aan het doel aangebracht. Dat is niet het enige vandalisme dat ik al meemaakte”, zucht Franky.

“In augustus of bij aanvang van het seizoen was ik bezig met gras af te rijden en plots vond ik vijzen in het gras. Vijzen van tien à twaalf cm lengte. Wanneer je gras maait, zie je dat niet liggen. Er waren twee messen van mijn grasmachine stuk. Veertien dagen later stak er een halve haak in het gras tot juist onder de grond. Ook dat zie je niet wanneer je aan ‘t maaien bent. Er waren opnieuw enkele messen stuk. Maandag vernam ik van een mevrouw dat er op zondagnamiddag op terrein twee kinderen zaten van vreemde origine en dat ze bezig waren met aan de flexibele cornervlaggen te rukken en te trekken tot die stuk waren. Het is ongelofelijk wat er hier allemaal aan het gebeuren is. Er moeten dringend camera’s komen, want het is niet mogelijk om constant controle uit te voeren. Eerlijk, ik zou ‘s avonds niet meer alleen durven door het sportstadion stappen, want het is hier veel veranderd. Er gebeuren op ons sportstadion zaken die niet close zijn. Sorry hoor, maar zo is het. Akkoord, Midow passeert wel eens. In enkele jaren tijd is het op ons sportstadion echter serieus verslecht qua personen die langskomen met geen al te goede bedoelingen. Ik hoop dat het stopt”, besluit Franky, die geen weet heeft of er al daders zijn opgepakt.

(Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier