Vandalen houden lelijk huis in Zarren

© FL
Redactie KW

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn er vandalen te werk gegaan in Zarren. De lokalen van Chiro Zarr’en en voetbalclub WS Zarren vielen ten prooi aan hun vernielingen.

In de nacht van donderdag 24 en vrijdag 25 januari hebben vandalen lelijk huis gehouden in de gebouwen van Chiro Zarr’n. Ze vernielden er ramen en deuren en bekladden de binnenkant van de lokalen met verf en graffiti. Het is niet de eerste keer dat de jeugdbeweging zulke vernielingen meemaakt. “Enkele maanden geleden zijn er enkele ruiten ingeslagen”, aldus Jens Goethals, hoofdleider bij Chiro Zarr’n. “Een raam die na die daad van vandalisme werd vervangen, is nu opnieuw ingegooid.”

Ook de kantine en de kleedkamers van voetbalclub WS Zarren kregen ongewenst bezoek. Amokmakers forceerden deuren en ramen waarna ze hun weg naar binnen vonden. “Het was een ravage”, vertelt Mieke Devooght van WS Zarren. “Een spaarpotje waar kleingeld in zat, glazen en tassen. Ze gooiden alles kapot. Gelukkig is er niets gestolen.”

Ook voor de voetbalclub was het niet de eerste keer dat er vandalen te werk gingen. “Het is al de vijfde keer“, zegt Mieke. “Dat gebeurt telkens in de nacht van donderdag op vrijdag. Elke donderdag is er training dus misschien denkt men dat er hier nog geld ligt.”

(FL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier