Vandalen houden lelijk huis in nieuwe brouwerij in Tielt

De schade is niet min.
Redactie KW

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd brouwerij De Poes in Tielt het slachtoffer van vandalisme. Er is heel wat schade. Stijn David reageert kort : “We kijken uit naar de toekomst.” Naar verluidt zijn camerabeelden beschikbaar.

De brouwerij die voornamelijk bekend is voor zijn “Blonde Poes”, een tripel van 8 graden die onlangs nog in prijzen viel tijdens de “World Beer Challenge 2016 in Estoril, Portugal, kreeg ongewenst bezoek vrijdagnacht. Enkele bakstenen werden door de glazen voordeur geworpen. Politie en brandweer kwamen ter plaatse en deden de nodige vaststellingen. De daders worden opgespoord.

Geruchten dat de daders intussen werden gevat, konden we nergens bevestigd krijgen. Ook brouwer Stijn David onthoudt zich van veel commentaar. Op facebook zette hij volgende post : “In de nacht van vrijdag op zaterdag is onze infrastructuur helaas zwaar beschadigd door vandalisme. We doen er alles aan om de brouwerij asap weer ‘up and running’ te krijgen. Bedankt aan politie, brandweer en vrienden voor alle hulp”, zegt Stijn David op facebook. “Meer wil ik niet meer kwijt. We kijken naar de toekomst.” Naar verluidt stond(en) de dader(s) op camerabeelden. Het is echter onduidelijk of die tot identificatie en tot voorleiding hebben geleid.

Vandalen houden lelijk huis in nieuwe brouwerij in Tielt
© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

De brouwerij werd pas enkele weken geleden opgestart door Stijn David, een Tieltenaar en diëtist van opleiding. Met de volmondige toestemming van vrouwlief Sofie Verhelst werd de keuken omgebouwd tot een heuse brouwzaal, die eigenlijk enkel dienst doet als testplatform.

“Het hele pand is zo goed als compleet gestript en aangepast en biedt mij opportuniteiten als microbrouwerij. Qua brouwcapaciteit heb ik hier in Tielt sowieso te weinig mogelijkheden. Vandaar dat er nog altijd zal verder gewerkt worden bij brouwerij Deca in Woesten waarmee we een heel fijne samenwerking hebben”, klinkt het verder. (red)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier