In enkele van de 17 opgewrikte graven op het begraafpark Sint-Amandus in Beernem vond de technische dienst van de gemeente en de politie oude werfmaterialen terug. Het lijkt erop dat onbekenden de graven gebruikten als opslagplaats. "Het gaat niet over nieuw werfmateriaal, maar om oude brol", zegt Veerle Dhont, korpschef van politiezone Het Houtsche. "Gelukkig is er niet veel schade aan de graven zelf, maar uiteraard is er bij zulke daden een emotioneel aspect aan verbonden. Daarom nemen we dit zeer au sérieux."

Wie achter deze vreemde actie zit, is nog onbekend. Aan de begraafplaats zelf hangen geen camera's. Om de politiediensten hun onderzoek voort te laten zetten en de technische dienst de tijd te geven om de beschadigde graven te herstellen, sluit de gemeente tot vrijdagavond 16 uur het begraafpark af. "Als je ziet dat we de begraafplaats een week afsluiten, is dit een duidelijk signaal dat we heel ernstig nemen en ons onderzoek ook zeer grondig willen doen", aldus nog de korpschef. "Mijn recherche is, in opdracht van het parket, volop bezig met een opsporingsonderzoek."

De gemeente lichtte de nabestaanden persoonlijk in.

In enkele van de 17 opgewrikte graven op het begraafpark Sint-Amandus in Beernem vond de technische dienst van de gemeente en de politie oude werfmaterialen terug. Het lijkt erop dat onbekenden de graven gebruikten als opslagplaats. "Het gaat niet over nieuw werfmateriaal, maar om oude brol", zegt Veerle Dhont, korpschef van politiezone Het Houtsche. "Gelukkig is er niet veel schade aan de graven zelf, maar uiteraard is er bij zulke daden een emotioneel aspect aan verbonden. Daarom nemen we dit zeer au sérieux."Wie achter deze vreemde actie zit, is nog onbekend. Aan de begraafplaats zelf hangen geen camera's. Om de politiediensten hun onderzoek voort te laten zetten en de technische dienst de tijd te geven om de beschadigde graven te herstellen, sluit de gemeente tot vrijdagavond 16 uur het begraafpark af. "Als je ziet dat we de begraafplaats een week afsluiten, is dit een duidelijk signaal dat we heel ernstig nemen en ons onderzoek ook zeer grondig willen doen", aldus nog de korpschef. "Mijn recherche is, in opdracht van het parket, volop bezig met een opsporingsonderzoek."De gemeente lichtte de nabestaanden persoonlijk in.