Vandalen die veld van Jong Helkijn vernielden gepakt

© facebook Jong Helkijn
Redactie KW

Voetbalclub Jong Helkijn heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag enkele vandalen over de ‘vloer’ gekregen. De club meldde vandaag dat er een spoor zou zijn naar de dader(s) van de de vandalenstreek.

De trainingsvelden van de club werden gemolesteerd door een auto of quad, waardoor de oefenterreinen momenteel vrijwel onbespeelbaar zijn. Het eerste veld van Jong Helkijn, dat wel met hekken is omringd, bleef gelukkig gespaard.

De club meldde vandaag dat er een spoor zou zijn naar de dader(s) van de de vandalenstreek. “Wij als bestuur hebben besloten om dit in alle discretie af te handelen om tot een overeenkomst te komen”, luidde het op de Facebook-pagina van Jong Helkijn. De naam van de ‘verdachte(n)’ werd niet prijsgegeven.

Steven Bradt, jeugdcoördinator van Jong Helkijn, toonde zich bij het zien van de ravage enorm ontgoocheld. Hij verwoordde zijn ongenoegen in een Facebook-bericht. “Moeten we nu echt alles afsluiten, zodat de vandalen geen kansen krijgen om alles kapot te maken?”, aldus Bradt. “Deze voetbalvelden zijn plekken waar onze kinderen zich kunnen uitleven. Moeten we aan de gemeente echt camerabewaking vragen?”

Het sloopwerk van de vandalen wekt heel wat woede en onbegrip op in Spiere-Helkijn en omstreken, want het bericht van Bradt heeft ondertussen al meer dan 12.000 mensen bereikt en werd al 80 keer gedeeld.

Wel is het nog niet meteen duidelijk wie de kosten voor de herstelling aan het veld zal dragen. De kans is echter groot dat de gemeente Spiere-Helkijn er zal voor moeten opdraaien. Wat wel vaststaat, is dat de club zelf deze maandag klacht zal indienen bij de lokale politie.

(JS)

Vandalen die veld van Jong Helkijn vernielden gepakt
© facebook Jong Helkijn

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier