Vandalen andermaal aan het werk in Mesen

Burgemeester Sandy Evrard. © EF
Redactie KW

Opschudding in het kleine Mesen. Gisteren werd burgemeester Sandy Evrard verwittigd dat een bloempot aan het stadhuis werd omvergegooid en zo in vele brokstukken uiteenviel. Eerder werden ook al vandalenstreken uitgevoerd op het kerkhof van Mesen.

“Dit gaat zo stilaan te ver”, zegt de Mesense burgemeester die nog steeds zwaar onder de indruk is van de eerder gestolen urne op de begraafplaats.

De stukgeslagen bloempot bij de ingang van het stadhuis is het derde feit op korte tijd. “Dit is zeker geen zware schade maar dat goedkeuren kan ik niet. Ik weet niet wie hierachter zit. Een aantal jaren geleden hadden jongeren eens de bloembakken verplaatst maar dat waren kwajongensstreken. Nu wordt een bloempot zomaar vernield. Dit zijn laffe daden.”

“Indien we de dader of de daders kunnen vatten, dan gaan we ons burgerlijke partij stellen om zo de geleden schade terug te vorderen. We zijn een kleine stad en we leveren als stadsbestuur heel wat inspanningen om het leven hier aangenaam te maken. Wij mogen niet het slachtoffer worden van het feit dat in ons land een avondklok is ingesteld. We zijn en blijven een vredesstad.” (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier