Vandalen aan het werk bij Hotelschool Ter Duinen in Koksijde

foto BP
Redactie KW

Op het terrein van Hotelschool Ter Duinen in de Houtsaegerlaan in Koksijde zijn maandagnacht vandalen aan het werk geweest.

Onbekenden duwden er in de nacht van maandag op dinsdag een kunstwerk van Sweetlove om, rukten paaltjes en zitbanken uit de grond en duwden verlichtingspalen omver. Het personeel stelde de vandalenstreken op het terrein, dat vrij toegankelijk is, dinsdagmorgen vast. “Allerminst prettig, maar gelukkig valt de schade mee. Het kunstwerk van kunstenaar William Sweetlove staan intussen weer recht en de paaltjes en banken staan terug op hun plaats. Aan de herstelling van de verlichtingspalen zullen wel wat kosten verbonden zijn”, getuigt directeur Peter Verbeke.

Er werd aangifte gedaan bij de politie. Bewakingscamera’s zijn er echter niet, waardoor het geen sinecure zal zijn om de daders te identificeren. Maandagavond was er wel een reünie van oud-leerlingen, maar in die richting wordt voorlopig niet gedacht. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten