Vandaal trapt etalage in Rijselstraat in

(foto TOGH)
Redactie KW

Een vandaal trapte woensdagavond omstreeks 19.15 uur een raam van de etalage van kledingzaak De Kleine Winst in. De politie heeft een aanwijzing naar een mogelijke dader, maar het onderzoek loopt nog.

Het incident gebeurde woensdag omstreeks 19.15 uur. “Ik was zelf niet thuis”, zegt zaakvoerder Tom Allegaert van De Kleine Winst. “Maar ik werd opgebeld door iemand die zei dat er schade was aan de etalage. Blijkbaar parkeerde er iemand enkele meters voor de winkel met een busje, stapte uit en kwam ruggelings tegen het raam staan om het glas vervolgens met zijn hak in te stampen. En dan is hij weer vertrokken. Blijkbaar is het geweten wie het is, zei de politie.”

Doelbewuste actie

Er zijn beelden daarvan, maar de dader is er niet goed op te zien. “Ik pleit ervoor dat het stadsbestuur meer camera’s hangt in de stad, want blijkbaar zijn er hier geen”, zegt Tom. “De schade is moeilijk in te schatten. Deze middag kwamen ze het raam herstellen, er moet ook een beetje geschilderd worden, er is ook een beetje schade aan de kledij die er ligt… Uiteindelijk zal het wel nog meevallen. Ik denk dat de dader willekeurig te werk ging. Toen we aankwamen keken we eerst of er iets weg was, maar dat was niet het geval. Maar we vernamen wel dat hij het raam doelbewust heeft gebroken.”

Vooravond

Opvallend is dat het voorval niet ‘s nachts gebeurde, maar redelijk vroeg in de avond. “De meeste winkels sluiten om 18 uur en dan loopt er niet veel volk meer rond in de straat. Mocht er toch iemand iets gezien of gemerkt hebben, dan mag die persoon dat zeker melden aan de politie. Ik heb deze winkel hier nu al meer dan twintig jaar en het is de eerste keer dat er iets gebeurt van vandalisme of inbraken. Ik moet wel zeggen dat de laatste tijd het onveiligheidsgevoel in de straat toeneemt. Met de uitgaansbuurt vlakbij heb ik de indruk dat er meer lawaai is en dat er meer gevochten wordt op straat. Dat stellen we wel vast. We zitten redelijk dicht van de uitgaansbuurt. Veel uitgaanders parkeren hier hun auto. Als ze dan om 3 of 4 uur ‘ s nachts weer naar huis willen, dan horen we ze wel eens amok maken.”

Woensdagmiddag was de dader alvast nog niet gevat. “We hebben een aanwijzing naar een mogelijke dader, maar het onderzoek loopt nog, dus meer kan ik voorlopig niet zeggen”, zegt hoofdcommissaris Georges Aeck van de politie Arro Ieper. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier