Vandaal takelt dak van cabriolet toe in Wevelgem

Redactie KW

Een maandagmorgen is meestal niet het leukste moment van de week maar voor Jolien Goetgeluck startte de werkweek extra bitter. Een onverlaat had haar wagen toegetakeld.

“Ik parkeerde mijn wagen voor de woning, in de Hoge Posthoornstraat, op zondagavond rond ongeveer 22 uur”, start Jolien haar verhaal met een zucht. “Ik vertrok maandagmorgen rond 6 uur naar het werk, met kleine oogjes en ik had eerst niet eens door dat er iets fout was met de wagen”.

Een bizar detail trok de aandacht van Jolien, waarmee ze onmiddellijk wakker was. “Om één of andere reden kreeg ik mijn auto niet opgewarmd vanbinnen” gaat ze verder. “Het leek wel alsof er een kille wind door mijn wagentje trok. Het is toen dat ik opmerkte dat iemand de kap van mijn wagen had opengesneden”.

Jolien keerde met haar voertuig, een hippe Fiat 500 met cabrioletkap, terug huiswaarts en kon daar de omvang van de schade pas goed vaststellen. “Iemand moet zondagnacht met een mes mijn kap hebben opengesneden. Over een lengte van wel 50cm is alles kapot, een echte rotstreek. Het moet echt iemand zijn geweest die bewust schade aan de wagen wilde aanbrengen, want zo’n dak is best wel stevig. Met een gewoon breekmes of zelfs een zakmes raak je er niet door en al helemaal niet door de verschillende lagen tot aan de binnenkant. Het is ook niet echt een gat maar een volledige scheur. Het dak is onherstelbaar beschadigd”.

Hoewel Jolien kan rekenen op een solide verzekering, is het kostenplaatje van de herstellingen niet min. “Een geluk bij een ongeluk want enkel de franchise is voor onze rekening. Wanneer je weet dat een dak zoals op mijn wagen al snel 750 euro kost en het een complexe zaak is om het te laten vervangen, dan besef je meteen dat het kostenplaatje snel oploopt. Dit kan voor de dader misschien een gewone kleine vandalenstreek zijn maar ik denk niet dat hij beseft wat voor schade hij heeft aangericht”.

Jolien deed aangifte bij de politie, die tot op heden in het duister tast maar er zijn wel enkele vermoedens. “Achter onze woning ligt een grote, verlaten fabriek. Die deed vroeger dienst als staalfabriek maar staat nu volledig leeg. Meer dan eens zien we er jongeren rondhangen, het is een ideale plaats om kwajongensstreken uit te halen want de gebouwen liggen aan het zicht onttrokken. Sedert de fabriek leeg staat, merkten we dat er een toename was van dergelijke vandalenstreken.. We vroegen al meerdere malen of hier geen camera in de straat geplaatst kon worden, tevergeefs. Ik hoop dat er nu wel actie wordt ondernomen want die kleine vandalenstreken waarmee alles begon, worden nu wel heel groot”.

(CL)

Wie Jolien kan helpen aan tips over de eventuele dader, kan deze steeds melden bij politiezone Grensleie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier