Vandaal slaat ramen Welzijnshuis in Roeselare met hamer kapot

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De politie heeft vrijdagavond een man opgepakt die met een hamer enkele ruiten van het Welzijnshuis kapot sloeg. “Nog maar eens het bewijs dat agressie ten opzichte van hulpverleningsinstanties toeneemt”, aldus voorzitter Bart Wenes.

De feiten vonden vrijdag plaats. “Een man kwam vrijdag naar ons Welzijnshuis, maar de balie was al gesloten”, begint voorzitter van het Zorgbedrijf Bart Wenes te vertellen. “Hij kon dat niet verkroppen en reageerde zich dan maar fel af op de schuifdeuren. Een nog aanwezige medewerker vluchtte weg en alarmeerde de politie. Toen die ter plaatse kwam, was de vogel gaan vliegen.”

Later op de avond merkte de security een man op met een hamer. “Die was verschillende ramen van het Welzijnshuis aan diggelen aan het slaan. Het ging om dezelfde man, de politie wist om wie het ging en kon de man bij hem thuis inrekenen. Daar vonden ze ook de hamer terug. Het gaat om een veertiger uit Roeselare.”

“Onze sociale medewerkers worden vaak geconfronteerd met verbale agressie, maar door zo’n voorval zit de schrik er nu wel meer in. In andere OCMS’s is dit al geëscaleerd, bij ons was dit hoogst uitzonderlijk”, aldus Bart Wenes nog.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier