Vandaal met mes stuurt kat naar rechtbank, agenten eisen schadevergoeding

Redactie KW

De 21-jarige jongeman uit Menen die op 17 juli op de Barakken een verkeersbord in een raam gooide en een mes trok, daagde woensdag niet op voor zijn proces. Twee agenten die hem konden overmeesteren maar daarbij gewond raakten, deden dat wel en eisten elk een schadevergoeding van 1.000 euro.

Een conflict tussen de jongeman uit Eritrea en een Ethiopische inwoner van Menen escaleerde aan het Hoornwerk. Filimon A. gooide een verkeersbord in een raam en vluchtte weg. Toen de agenten met de gedupeerde bewoner stonden te praten, dook de vermoedelijke dader opnieuw op. Hij bleek in het bezit van een mes en weigerde dat op bevel van de agenten te laten vallen.

Bijten en spuwen

Toch kon de politie de jongeman overmeesteren en het mes afnemen. Ze liepen daarbij wel snijwonden op. Filimon A. probeerde hen ook te bijten en spuwde. Een brug te ver, vinden zowel de agenten als de politiezone Grensleie. Ze stelden zich burgerlijke partij en eisten een schadevergoeding. A. liet het niet aan zijn hart komen. Hij kwam niet op de rechtbank opdagen.

De openbare aanklager eiste een celstraf van 10 maanden. Vonnis op 4 november. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier