Update
Daders van beschadigde voetbalterreinen KSV Rumbeke gevat

Het bestuur van voetbalclub KSV Rumbeke legde klacht neer tegen onbekenden bij de politiezone Riho wegens vandalisme aan hun derde terrein en het duiveltjesveld afgelopen weekend. De daders, een minderjarige en een meerderjarige, konden intussen opgepakt worden.

Het beschadigde veld.© SBR
Het beschadigde veld.© SBR

In de nacht van zaterdag 2 januari op zondag 3 januari geraakten twee wagens tot op het derde terrein en het duiveltjesveld van SV Rumbeke. Daarbij crosten de daders met de voertuigen rond op de velden met als gevolg diepe gleuven in de grasmat. Het waren de twee terreinverzorgers die de ontdekking deden.

“We zullen met enkele bestuursleden nog eens de schade opmeten”, aldus ondervoorzitter Bart Wenes gisteren. “Sowieso zullen we door klacht neer te leggen, proberen de kosten voor het herstel op de dader te verhalen. Bij ons weten is dit de eerste keer dat dit hier gebeurt.”

Daders gevat

Dankzij een doorgedreven onderzoek en de perfecte samenwerking met tennisclub TC Rumbeke kon de politie nu al vlug een meerderjarige en een minderjarige dader identificeren. Beiden wonen in Roeselare en werden met hun daden geconfronteerd. De nodige processen-verbaal zijn opgesteld. De vandalen zullen zich voor Vrouwe Justitia dienen te verantwoorden. (SBR/red.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.